Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили

Недостатокот на чипови не влијае само на производството на процесори и графички картички. Современите автомобили содржат голема количина електроника сами по себе, па и тие зависат од чипови.  Ги има…

Текстот Недостатокот на чипови предизвикува намалено производство на автомобили е превземен од USB.mk.