Неочекувани откритија на индискиот ровер на јужниот пол на Месечината

Индискиот лунарен ровер „Прагјан“, кој со вселенското летало беше доставен на Месечината како дел од мисијата „Чандрајан-3“, ги испрати на Земјата првите научни податоци кои ги менуваат идеите за јужниот…

Текстот Неочекувани откритија на индискиот ровер на јужниот пол на Месечината е превземен од USB.mk.