Њујоршката полиција се откажа од роботско куче

Њујоршката полиција се откажа од експерименталната употреба на роботскиот пес кој го произведе компанијата Boston Dynamics. Причината за тоа се критиките кои следеа кога полицијата го презеде песот. „Дoговорот е…

Текстот Њујоршката полиција се откажа од роботско куче е превземен од USB.mk.