Нокиа и НАСА тестираат 4G LTE мрежа на Месечината

Заедно со НАСА, Intuitive Machines, Lunar Outpost и SpaceX, Nokia планира да лансира ровер оваа година, а подоцна и лендер за еднонеделната мисија IM-2. НАСА и додели на Нокиа договор…

Текстот Нокиа и НАСА тестираат 4G LTE мрежа на Месечината е превземен од USB.mk.