Нов 3Д скенер за пациенти со кардиоваскуларни болести

Националната здравствена служба на Англија најави воведување најнова, револуционерна технологија со 3Д скенер за дијагностицирање кардиоваскуларни болести. Според весникот „Гардијан“, новата технологија ќе ја забрза дијагностичката постапка за пет пати,…

Текстот Нов 3Д скенер за пациенти со кардиоваскуларни болести е превземен од USB.mk.