Нов двоен кратер е забележан на Месечината по удар на ракета

Фотографиите направени од Lunar Reconnaissance Orbiter на американската вселенска агенција НАСА, кој орбитира околу Месечината од 2009 година, ја открија локацијата на необичен кратер на лунарната површина. Станува збор за…

Текстот Нов двоен кратер е забележан на Месечината по удар на ракета е превземен од USB.mk.