Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Научниците развија биоразградлива пластика која се распаѓа на сонце и на воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а некаде и значајна причина за поплави. Со оглед на фактот дека…

Текстот Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух е превземен од USB.mk.