Нова снимка од црна дупка, првпат е забележано како исфрла огромен млаз

Откако ја видовме првата фотографија од црна дупка во историјата во 2019 година, сега имаме можност за прв пат да го набљудуваме овој космички феномен во малку поинакво расположение –…

Текстот Нова снимка од црна дупка, првпат е забележано како исфрла огромен млаз е превземен од USB.mk.