Ново апокалиптично предупредување: AI претставува закана за човештвото како нуклеарна војна

Изјавата, која предупредува на опасностите, ја потпишаа некои од најголемите имиња во индустријата за вештачка интелигенција, како Сем Алтман и Демис Хасабис. Додека од една страна слушаме дека вештачката интелигенција…

Текстот Ново апокалиптично предупредување: AI претставува закана за човештвото како нуклеарна војна е превземен од USB.mk.