Ново откритие: Ковид-19 влегува во клетките преку повеќе рецептори

Кинеските молекуларни биолози открија дека коронавирусот влегува во човечките клетки не само преку рецепторите на ензимот 2 (ACE2) туку и преку рецепторите SR-B1, кои ги препознаваат молекулите на холестерол. „Сличноста…

Текстот Ново откритие: Ковид-19 влегува во клетките преку повеќе рецептори е превземен од USB.mk.