Ново успешно тестирање на Starship (ВИДЕО)

SpaceX изврши уште едно успешно тестирање на Starship. Елон Маск потврди дека Starship SN5 изврши статички тест и дека наскоро ќе биде извршен и „скок“од 150 метри. Основачот на SpaceX…

Текстот Ново успешно тестирање на Starship (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.