Одложено лансирањето на Starliner на Меѓународната вселенска станица

Пробното полетување на вселенското летало „ЦСТ-100 Старлајнер“ на американската корпорација Boeing до Меѓународната вселенска станица (МВС), што беше закажано за денеска, е одложено на неопределено време. „Потребно е повеќе време…

Текстот Одложено лансирањето на Starliner на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk.