Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата

Европската вселенска агенција одобри изградба на вселенскиот телескоп ARIEL (Atmospheric Remote-sensing Infrared Exoplanet Large-survey), што ќе служи за детално истражување на атмосферите на вонсоларните планети, кои кружат околу другите ѕвезди. Мисијата…

Текстот Одобрено е: Нов чекор за истражување на живот вон Земјата е превземен од USB.mk.