Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега

Aстероид долг еден километар на 18 јануари ќе пролета релативно блиску до Земјата. Ќе помине на растојание од 1,93 милиони километри од нашата планета, движејќи се со брзина од 19,56…

Текстот Огромен астероид ќе се доближи до Земјата најблиску досега е превземен од USB.mk.