Океаните никогаш во историјата не биле потопли, покажува истражување

Светските океани зовреа, а нивните температури продолжуваат да растат. Минатата година беа регистрирани највисоките температури на океаните во историјата на мерењата, што е шеста година по ред како се соборува…

Текстот Океаните никогаш во историјата не биле потопли, покажува истражување е превземен од USB.mk.