Оксфорд: Имунитетот од коронавирусот трае најмалку половина година

Малку е веројатно дека луѓето што закрепнале од Ковид-19 може да се заразат повторно во рок од шест месеци од првата инфекција, покажува британско истражување спроведено врз здравствени работници. Истражувањето…

Текстот Оксфорд: Имунитетот од коронавирусот трае најмалку половина година е превземен од USB.mk.