Омикрон е името на новиот сој, СЗО го означи како загрижувачки

Последната откриена варијанта е најмутираната досега – има толку долг список на мутации што еден научник ја опиша како „страшна“, додека друг рече дека тоа е најлошиот вид што го…

Текстот Омикрон е името на новиот сој, СЗО го означи како загрижувачки е превземен од USB.mk.