Оштетеното руско вселенско летало се одвои од ISS, ќе изгори над Тихиот Океан

Оштетениот руски вселенски товарен брод се одвои од Меѓународната вселенска станица (ISS) во петокот по четири месеци, ќе падне во атмосферата и ќе изгори над Тихиот Океан. Товарното вселенско летало…

Текстот Оштетеното руско вселенско летало се одвои од ISS, ќе изгори над Тихиот Океан е превземен од USB.mk.