Остатоци од измет им откриле на научниците што јаделе градителите на Стоунхенџ

Изметот пронајден на местото на праисториското село во близина на Стоунхенџ откри со што жителите на ова место, веројатните градители на познатите камени градби, се хранеле. Неколку парчиња фосилизирани измет,…

Текстот Остатоци од измет им откриле на научниците што јаделе градителите на Стоунхенџ е превземен од USB.mk.