Откриена е најголемата бактерија на светот, видлива со голо око

Научниците ја пронајдоа најголемата бактерија на светот во мочуриште во Гвадалупе – таа е во форма на бели влакна и со големина на човечка трепка. Странскиот организам, наречен Thiomargarita magnifica,…

Текстот Откриена е најголемата бактерија на светот, видлива со голо око е превземен од USB.mk.