Откриено оштетување на белите дробови три месеци по зараза со Ковид-19

Ковид-19 може да предизвика абнормални промени во белите дробови, кои можат да се детектираат подолго од три месеци откако луѓето ќе се заразат, покажува студија направена на Оксфорд. Како што…

Текстот Откриено оштетување на белите дробови три месеци по зараза со Ковид-19 е превземен од USB.mk.