Отпечатоци од стапала стари 3,66 милиони години откриваат како се исправил човекот

Пет фосилни отпечатоци во вулканска пепел од пред 3,66 милиони години во Танзанија им даваат на научниците нов увид во човечката еволуција и исправениот од, покажувајќи дека неговото потекло е…

Текстот Отпечатоци од стапала стари 3,66 милиони години откриваат како се исправил човекот е превземен од USB.mk.