Ова се кинеските правила за вештачка интелигенција

Регулаторот на Кина ги откри нацрт-прописите за секторот за генеративна вештачка интелигенција со фокус на одговорноста на компаниите за кредибилитетот на податоците што се користат за создавање содржина. Кина ги…

Текстот Ова се кинеските правила за вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.