Патниците се забавуваат со дигитална загатка во виенското метро

Подземната линија U6 во текот на летото се претвора во игралиште за љубителите на дигитална загатки.

Духот на познатиот архитект Ото Вагнер владее низ метрото во Виена. Патниците имаат прилика со часови да собираат дигитални предмети и да решаваат загатки врзани со Вагнер.

Австриски урбанист во подземната железница наводно загубил подземна када, а задача на патниците е да ја пронајдат и да дознаат дали зад оваа несолена шега стои ривалот на Вагнер и конкурент Карл Кениг.

Загатката ги собира играчите на неколку локации долж целата U6 линија. Играчите со помош на апликацијата решаваат замрсени сложувалки, а на станиците и во возовите собираат виртуелни предмети.

AR апликацијата под името U6 Riddle Rally е достапна за Android и iOS уредите.

Ако овие денови се најдете во Виена, преземете ја бесплатната апликација и забавувајте се во текот на возењето со линијата U6, која ги поврзува станиците Зибенхиртен и Флоридздорф.

 

Текстот Патниците се забавуваат со дигитална загатка во виенското метро е превземен од USB.mk.