Пештерските луѓе во Калифорнија земале халуциногени супстанци

Тим од американски, британски и јужноафрикански истражувачи откри јасни докази дека пештерските луѓе кои живееле во денешна Калифорнија, користеле халуциногени растенија. Имено, тие пронајдоа цртежи на билката наречена „Феникс дактилифера“…

Текстот Пештерските луѓе во Калифорнија земале халуциногени супстанци е превземен од USB.mk.