Почувствувајте го мирисот на Вселената за 15 долари

Земјаните наскоро можеби би можеле да си го купат мирисот на вселенското пространство, што ќе биде пуштен на пазарот како парфем. Според хемичарот Стив Пирс, астронаутите мирисаат како „мешавина од…

Текстот Почувствувајте го мирисот на Вселената за 15 долари е превземен од USB.mk.