Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби (ВИДЕО)

Во Веделово Море на Антарктикот е пронајдена колонија од 60 милиони риби. Станува збор за област со големина на Малта и претставува уникатен и досега непознат екосистем. Ова откритие е показател за…

Текстот Под Антарктикот пронајдена колонија од 60 милиони ледени риби (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.