Поларните мечки се навикнуваат да ловат без морски мраз

Поларните мечки долго време се гледаат како симбол на штетното влијание на глобалното затоплување врз природниот свет, а сега научниците открија дека некои од овие животни на Гренланд се навикнуваат…

Текстот Поларните мечки се навикнуваат да ловат без морски мраз е превземен од USB.mk.