Пристигнува нов модел на вештачка интелигенција

Компанијата „Мета“, која е сопственик на „Фејсбук“, објави модел на вештачка интелигенција што може да извлече поединечни објекти во една слика, заедно со база на податоци со прибелешки на сликите….

Текстот Пристигнува нов модел на вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.