Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути (ВИДЕО)

Десет години на Земјата е едно, а на ѕвездата стара околу 4,6 милијарди години нешто сосема друго. Сепак, секоја деценија на Сонцето е преполна со турбуленти настани и силовити промени,…

Текстот Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.