Прв случај на зараза со коронавирус кај горили

Повеќе горили во зоолошката градина во Сан Диего во Калифорнија се заразиле со коронавирус и покажуваат симптоми на болеста, вклучувајќи и кашлица. Тоа е прв познат случај за пренесување на…

Текстот Прв случај на зараза со коронавирус кај горили е превземен од USB.mk.