Првата комерцијална вселенска станица ќе биде лансирана во 2025 година

Калифорниската компанија Vast Space планира да ја лансира првата комерцијална вселенска станица за нешто повеќе од две години. Светот влезе во нова ера на истражување на вселената, од хеликоптери кои…

Текстот Првата комерцијална вселенска станица ќе биде лансирана во 2025 година е превземен од USB.mk.