Првпат забележан вселенски ураган со дијаметар од 1.000 км над Северниот пол

Научниците го потврдија постоењето на вселенските урагани, откако забележаа електрони кои паѓаат во атмосферата на Земјата. Тим предводен од научници од кинескиот Универзитетот Шандонг анализирал вителна маса на плазма со…

Текстот Првпат забележан вселенски ураган со дијаметар од 1.000 км над Северниот пол е превземен од USB.mk.