Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие

Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) разви вештачка интелигенција (АИ) која може да го препознае потенцијалниот развој на рак на дојка неколку години пред да биде откриен со мамограф. Доктор Лари…

Текстот Развиена вештачка интелигенција која го открива ракот на дојката години пред да се развие е превземен од USB.mk.