Рекорд: Продадени 6,6 милиони електрични возила

Продажбата на електрични автомобили во светот, вклучително и целосно електрифицирани и plug-in хибриди, се удвои во 2021 година, достигнувајќи нов рекорд од 6,6 милиони, се вели во извештајот на Меѓународната…

Текстот Рекорд: Продадени 6,6 милиони електрични возила е превземен од USB.mk.