Рекордно топење на мразот на Гренланд поради климатските промени

Гренланд загуби огромно количество стопен мраз поради високите температури предизвикани од климатските промени, а стопената количина на вода е доволна за да ја покрие американската држава Флорида со 5,1 см,…

Текстот Рекордно топење на мразот на Гренланд поради климатските промени е превземен од USB.mk.