Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ

Потеклото на џиновските камења сарсен во Стоунхенџ, Велика Британија, е конечно утврдено со помош на исчезнат дел, што беше вратен по 60 години. Резултатите од испитувањето на јадрото на камениот…

Текстот Решена мистеријата за потеклото на камењата сарсен во Стоунхенџ е превземен од USB.mk.