Ресторан во Холандија користи роботи наместо келнери (ВИДЕО)

Ресторан во Холандија почна да користи роботи намести келнери со цел за намалување на контактите помеѓу луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот. Роботите ги поздравуваат гостите, сервираат храна и…

Текстот Ресторан во Холандија користи роботи наместо келнери (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.