Робот успешно изведе операција на свињи

Роботот наречен STAR направи операции на животни со минимална човечка помош. Станува збор за Smart Tissue Autonomous Robot или скратено STAR, кој успешно изврши лапароскопска операција на четири свињи и…

Текстот Робот успешно изведе операција на свињи е превземен од USB.mk.