Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица

Андроидот „Фјодор“, кој престојуваше во вселената, ќе се користи за тестирање технологии кои подоцна ќе бидат применувани врз новиот руски вселенски робот. За ова пишува новинската агенција РИА „Новости“ повикувајќи се…

Текстот Роботот „Фјодор“ учи наследник да работи на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk.