Роверот на Марс сними два необични облаци

Роверот Curiosity на НАСА ја направи првата јасна фотографија од сончевите зраци на Марс, а целата сцена наликува на морничаво бело зајдисонце на Земјата. Роверот ја снимил оваа етерична фотографија…

Текстот Роверот на Марс сними два необични облаци е превземен од USB.mk.