Русија годинава воведува ракетен екраноплан во вооружувањето

Годинава на служба стапуваат „морските чудовишта“ – екранопланите А-050. Наоружани со ракетно оружје, ќе патролираат по северните морски патишта, Црното и Каспиското море. Конструктори на уникатната машина се инженерите на…

Текстот Русија годинава воведува ракетен екраноплан во вооружувањето е превземен од USB.mk.