Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица

Врската со Земјата повеќе не зависи од американските колеги и нивниот сегмент на станицата. Рускиот сегмент на Меѓународната вселенска станица е приклучен на широкопојасен сателитски канал за комуникација со Земјата,…

Текстот Русија пушти свој интернет на Меѓународната вселенска станица е превземен од USB.mk.