Русија забрани плаќање со криптовалути

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша закон со кој се забранува плаќање со криптовалути во Русија. Законот предвидува од 2021 година да се извршувааат трансакции со дигитални финансиски средства, но се…

Текстот Русија забрани плаќање со криптовалути е превземен од USB.mk.