Руска подморница ја понесе титулата „најдолго пловило на светот“

Новата нуклеарна подморница К-329 „Белгород“ е прогласена за најдолгата подморница произведена било кога. Листата на најдолги подморници произведени било кога во разни земји на светот ја состави еден од експертите…

Текстот Руска подморница ја понесе титулата „најдолго пловило на светот“ е превземен од USB.mk.