Руската вакцина против Ковид-19 создала имунитет кај волонтерите без нуспојави

Завршните лекарски прегледи на волонтерите кои учествувале во клиничките испитувања на вакцината против Ковид-19 покажале присуство на имунитет и отсуство на нуспојави, објави денеска руското Министерство за одбрана. Резултатите од…

Текстот Руската вакцина против Ковид-19 создала имунитет кај волонтерите без нуспојави е превземен од USB.mk.