Руски научници направија од дронови летечки 5G антени

Експертите од Томскиот политехнички универзитет заедно со колегите од Катар направија систем што се монтира на дронови и овозможува беспилотните летала да се користат како 5G антени. Ова во средата,…

Текстот Руски научници направија од дронови летечки 5G антени е превземен од USB.mk.