Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба?

Конструкторите мораат да осмислат технички проект кој ќе овозможи создавање медицински евакуациски платформи со висока проодност, како и автоматизирани технологии за дијагностика и контрола на здравствениот статус на ранетите, болните…

Текстот Руски научници развиваат робот кој ќе ги извлекува ранетите од борба? е превземен од USB.mk.