Руски научник: Вирусот ќе остане, но пандемијата ќе исчезне

„Коронавирусот ќе остане, но пандемијата на Ковид-19 ќе заврши следната година“, изјави генералниот директор на рускиот Државен научен центар „Вектор“, доктор по биолошки науки Ринат Максјутов. „Вирусот ќе остане, но…

Текстот Руски научник: Вирусот ќе остане, но пандемијата ќе исчезне е превземен од USB.mk.