Руските научници забележале три соларни блесоци: „Можат да се мешаат во комуникацијата со кратки бранови“

Руски научници предупредија на моќни соларни блесоци кои би можеле да ја нарушат комуникацијата со кратки бранови, откако во неделата беа забележани три. Московскиот Институт за применета геофизика „Федоров“ рече…

Текстот Руските научници забележале три соларни блесоци: „Можат да се мешаат во комуникацијата со кратки бранови“ е превземен од USB.mk.